“Weten uit welke hoek de wind waait”

Deelnemen aan de Bedrijvenwedstrijd tijdens de Botterdagen is een geweldige ervaring! Actief meewerken om de botter als eerste over de finishlijn te zeilen, de spanning tijdens de wedstrijd, het prachtige plaatje van 50 botters in hun element, de gezelligheid aan boord en een goed gevulde mand met catering; het is een belevenis die je niet snel zult vergeten.

Op vrijdag 13 september 2024 is de 27ste editie van de Botterbedrijvenwedstrijd!

Een actieve dag

De zeilwedstrijd en alles eromheen wordt georganiseerd door de Stichting tot Behoud van Elburger Botters. Het dagvullende programma begint om 8.00 uur met een uitgebreid schippersontbijt in feesttent “Het Blinde Peerd”. Na het palaver vertrekt iedereen, met zijn of haar botter voor die dag en een ervaren schipper met bemanning, naar het wedstrijdveld in het Veluwemeer vlakbij de Bremerbergsehoek. Daar zal rond 12.30 uur het startschot klinken en is het ‘alle hens aan dek’. Het anker word gelicht en de zeilen gehesen, de wedstrijd is begonnen! Tijdens deze dag is er alle gelegenheid om actief deel te nemen aan het zeilen, het overstag gaan en het zelf sturen van de botter. De schipper en bemanning zullen de gasten hierin begeleiden.

Genieten

Naast een actieve dag is er ook ruimte genoeg voor ontspanning en het genieten van een mooie dag op het water. Elke botter is voorzien van een grote mand vol met lekkernijen. Waaronder diverse vissoorten zoals zalm, haring en paling. Broodjes met ham en kaas, krentenbollen en fruit. Natuurlijk is er ook een fles Botterbitter aanwezig, plus diverse frisdranken, bier en wijn. 

Informele sfeer

Per botter kunnen er maximaal 12 personen meevaren. Zeer geschikt als personeelsuitje om de collega’s of teamgenoten mee te nemen op deze dag. Of misschien is het een leuk idee om diverse zakenrelaties als blijk van waardering uit te nodigen om mee te varen. 

Meer informatie

Zijn er speciale wensen of vragen zoals bijvoorbeeld een vrijblijvende prijsopgave? Neem dan contact op met ons via: bedrijvenwedstrijd@botterselburg.nl

Schrijf je hier gelijk in!