‘De Duveltjes’

  • Bericht auteur:
  • Berichtcategorie:EB 15 / Jeugd

In 2018 is een groep van 11- en 12 jarigen begonnen met de Jeugdopleiding van de Botterstichting, met als doel later zelf op een botter te kunnen varen. De jeugd heeft de toekomst en dat geld ook voor de Botterstichting. Gelukkig is er belangstelling van de jeugd en zij noemen zich de duveltjes, elke woensdagavond werken zij op de werf onder leiding van Herman Troost.

Om herkenbaar te zijn kwam Bram van Loo met een mooie groepsnaam, ‘De Duveltjes’. Hiermee wordt de link gelegd met het kacheltje aan boord van een botter.
In dezelfde tijd kwam de in slechte staat verkerende botter EB 15 in de loods te liggen om volledig gerestaureerd te worden. Elke woensdag zagen de jongens de vorderingen van de renovatie. Ze leerden de onderdelen van het schip herkennen en hebben er veel plezier aan beleefd. Het werd ook een beetje hún botter en zo ontstond het idee om een duveltje te schenken aan ‘hun’ botter als die klaar zou zijn. De jeugd is op strooptocht gegaan en kreeg van ‘ome’ Hans van de Pol een roestig duveltje geschonken. Op de onderhoud-avonden is het duveltje ontroest en in de kachelpoets gezet, hij ziet er weer geweldig uit! Al vóór de tewaterlating van de EB 15, op 23 april, hebben de jongens het duveltje in de EB 15 geplaatst, zodat ze echt aandacht kregen voor al het werk wat ze verzetten samen op de Botterwerf!

Dit is te zien in de video die opgenomen werd door Henk Stappenbeld.

De groep is nog op zoek naar nieuwe leden om de groep uit te breiden, een supergezellige groep die ook aan de inwendige mens denkt want na afloop worden er frikadellen gebakken en er word lol gemaakt.