Botter bedrijvenwedstrijd afgelast

Na zorgvuldige afweging zijn wij als Botterstichting Elburg tot de voor iedereen teleurstellende conclusie gekomen dat het voor ons als vrijwilligersorganisatie niet verantwoord is de Botterbedrijvenwedstrijd en de daarmee samenhangende activiteiten, voor dit jaar door te laten gaan. De belangrijkste reden is dat we niet voor honderd procent de veiligheid en gezondheid van de gasten, de overige bezoekers van het evenement en van de vele vrijwilligers van de Botterstichting, kunnen garanderen.

Uiteraard hebben wij als organisator ook onderzocht wat er binnen de beperkende maatregelen tóch mogelijk zou zijn en hebben wij alle alternatieven afgewogen. De uitkomst daarvan is dat wij vooral met het in acht nemen van de 1.5 meter maatregel, het evenement met  bijbehorend programma niet kunnen aanbieden op de manier die u zo van ons bent gewend; “gastvrij,  met optimaal plezier”. Ook de optie ‘testen voor toegang’ vinden wij niet passen in de gemoedelijke sfeer die de Botterbedrijvenwedstrijd en het hele Botterweekend zo eigen is. Dat is nog afgezien van de vele extra organisatorische uitdagingen die deze optie voor onze vrijwilligersorganisatie zou meebrengen. Bovendien biedt deze mogelijkheid ook geen absolute zekerheid dat er toch geen overdracht van het virus plaatsvindt met een eventuele ‘coronabrandhaard’ als gevolg.

Wij vinden het ongelooflijk spijtig dat we voor de tweede keer op rij ons geweldige Botterevenement moeten annuleren. Samen met u hadden wij niets liever gezien dan de Elburger haven vol met historische schepen en blije gezichten van u als gasten aan boord van alle botters.

Hopelijk is de situatie volgend jaar anders en kunnen wij als Botterstichting dan extra uitpakken en de  25eBotterbedrijvenwedstrijd !!  wél organiseren. Natuurlijk wordt u daarvoor weer uitgenodigd.

Wij begrijpen dat u mogelijk teleurgesteld bent, maar tegelijk hopen we op uw begrip voor deze ontzettend lastige beslissing.

Namens het bestuur van de Botterstichting